Van de voorzitter april 2016

Sinds de alv op 9 april, mag ik mijzelf de nieuwe voorzitter van ZC´90 noemen. Dat doe ik graag, en met trots! Ik zwem nu zo’n vijf jaar bij deze vereniging, en ben haar steeds meer gaan waarderen. Gezelligheid en plezier in zwemmen, dat is het kenmerk van ZC´90. En dat is ook precies hoe ik de club in die vijf jaar heb ervaren.

foto Hannie Greetje webZo´n 15 leden waren op de alv aanwezig. Uiteraard werd oud-voorzitter Hannie Treffers in het zonnetje gezet voor haar enorme inzet voor ZC’90. Ook ik wil Hannie graag bij dezen nogmaals heel hartelijk bedanken voor haar fantastische inzet van heel veel jaren!

Hieronder een paar punten die de revue passeerden; zie voor een volledig verslag de notulen.

De Waterlinie
De watertemperatuur is voor de meeste zwemmers inmiddels perfect: rond de 28 graden. Het warme deel is nog wat fris. En omdat ieder nadeel nou eenmaal een voordeel heeft, benoem ik graag dat die lage temperatuur voor de jeugd op donderdagavond eigenlijk best prettig is. De samenwerking met De Waterlinie krijgt steeds meer vorm. In april begint een nieuwe manager. We kijken uit naar een plezierige samenwerking.

Zwem-etiquette
Zwem-etiquette? Bestaat die echt? Nou, nee, maar wel is het handig een beetje rekening te houden met elkaar in de baan. Op de alv werd het punt genoemd. Wat blijkt? In sommige banen is er verbetering mogelijk qua zwem-etiquette. De regels samengevat:
• Worden je tenen aangetikt? Maak dan bij het keerpunt plaats voor de zwemmer achter je. Niet leuk misschien, maar hij of zij is dan echt sneller .
• Zwem je vooraan met borstcrawl, maar ben je niet zo’n begaafd schoolslagzwemmer? Laat dan een ander voorgaan als de slag wisselt.
• Geeft Arie een opdracht als 6x100 meter vrije slag? Neem dan even rust na iedere 4 banen. Wel zo duidelijk voor iedereen.
• Geen regel, wel een tip: wacht 5 seconden voordat je achter je voorganger aanzwemt. Dat geeft ruimte.

Sluiting De Waterlinie in februari
Een van de agendapunten was de verrekening van de contributie voor de sluiting van De Waterlinie gedurende twee weken in februari. Wie wil, kan EUR 10,- terugvragen voor die twee weken sluiting. Dit kan tot en met 31 mei via dit klik formulier.

Cursussen
De Waterlinie is een zwembad voor en door vrijwilligers. Dat betekent dat in de uren dat ZC’90 zwemt, we zelf moeten zorgen voor toezichthouders, reddend zwemmers of zwemmend redders, ehbo’ers en bhv’ers. Vind je het leuk om eens een cursus te volgen én je in te zetten voor de vereniging (als de nood aan de man is)? Geef je dan op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  De cursussen starten in mei en juni.

Tot slot
Met plezier zal ik me inzetten voor deze mooie zwemclub, en eraan bijdragen dat we met z’n allen gezellig en plezierig kunnen blijven zwemmen. Heb je een vraag? Spreek me gerust aan of mail me:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Tot ziens in het bad; zwem lekker!

Jacobijn Prinssen

Van de voorzitter januari 2016

Beste leden,

Op 2 januari hebben we met veel leden ons jaarlijkse oud/nieuwfestijn gevierd. Het was weer super, met dank aan allen die hebben bijgedragen maar speciaal aan Greetje voor de coördinatie en uitvoering! We kijken met plezier terug op 2015 waarin de vereniging weer is gegroeid en heeft laten zien inderdaad springlevend te zijn. Ons 25 jarig jubileum, de activiteiten van Duc en heel belangrijk: de inzet van onze trainers zijn een paar van de factoren die dit jaar wederom succesvol hebben gemaakt. We tellen momenteel 128 leden wat een mooie basis is voor de nabije toekomst.
In 2016 worden in januari ca 10 leden opgeleid tot assistent jeugdtrainer, op 18 januari gaan wij starten in het nieuwe zwembad de Waterlinie. We kunnen vast meedelen dat we daar op donderdagavond gaan zwemmen in alle 8 banen waarmee ook de jeugd kans krijgt om 2x te zwemmen d.w.z. dat ze daarvoor niet zo vroeg hun bed uit moeten.....
We zullen de komende weken nog inventariseren wie BHV, EHBO en IVA gediplomeerd is omdat dit nodig is voor het toezicht tijdens onze eigen uren. En wil je naast deze uren je nog inzetten, kansen genoeg, info bij Geerard Doggenaar!

Tot slot, ik heb het op 2 januari mondeling meegedeeld, ik treed af als voorzitter. Ik zou dit doen per april, de volgende ALV maar het gaat iets sneller. Ik word voorzitter van het Stichtingsbestuur van het nieuwe zwembad De Waterlinie en het is niet toegestaan om beide functies gelijktijdig te doen. Ik heb het voorzitterschap van ZC'90 en alle voorgaande functies met heel veel plezier ingevuld, ik blijf natuurlijk gewoon lid en zwemmen en verbonden aan de vereniging. Er is nu natuurlijk wel kans voor een enthousiast lid om in dit "gat" te duiken!

Met vriendelijke groet,
Hannie Treffers
0655325419

Van de voorzitter november 2015

Net gehoord, € 666,85 opgehaald door de DUC jeugd voor Make a Wish! Daarvoor hebben ze 800 meter gezwommen, 10 km gefietst en 4 km hard gelopen. Wat een geweldig initiatief en prachtig resultaat, fantastisch! Op de facebook pagina volgen de foto's. Deze actie was gecombineerd met de jaarlijkse uitdaging voor de volwassenen: hoeveel baantjes zwem je in een kwartier, gevolgd door een koffie uurtje.
Uiteraard is er nog meer beweging, we zijn bezig met de organisatie van een introductiecursus voor ouders en oudere zwemmers. Doel is meer techniek kennis en vaardigheden om zo nu en dan, we denken 1x per 6 weken te assisteren bij de jeugdtraningen. Nog niet aangemeld, wij vinden het fijn als je komt, meld je aan bij ondergetekende, de voorzitter dus. De cursus bestaat uit 3 avonden met een uur theorie en een uur praktijk.
Regelmatig komen momenteel mails van de organisatie van het nieuwe zwembad " de Waterlinie" om cursussen te volgen en je op te geven als vrijwilliger. Uiteraard hopen we dat een aantal van jullie een steentje willen bijdragen. Toon Koppelaars en ondergetekende hebben de BHV cursus inmiddels achter de rug. Altijd waardevol! En ik heb inmiddels ook mijn IVA certificaat, 12 minuten voor de goede lezer en je kunt bier tappen ( overigens zonder praktijktest dus ik weet niet hoe de schuimkraag ervoor zal staan). We rekenen nog steeds op ingebruikname van het nieuwe bad in januari 2016.
Deze week horen we hoeveel de Coop actie heeft opgeleverd, altijd fijn een bijdrage voor de clubkas.
Inmiddels heb ik gehoord dat Greetje druk in gesprek is met onze Sint in Spanje, hij overweegt ons op 28 november te bezoeken, wij zijn nog nooit teleurgesteld dus we hebben goede hoop, oefen vast wat liedjes!


Met vriendelijke groet,
Hannie Treffers

0655325419

Januari 2020
M D W D V Z Z
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2