Zwem4daagse

Het is bijna zover, de Zwem4daagse komt er aan. We hopen dat jullie allemaal meedoen!

Beste leden en/of ouders,

Dit jaar organiseren ZV de Meer, ZC’90 en Zwembad de Waterlinie gezamenlijk de Zwem4daagse.

Wij als organisatie hopen van harte dat we jullie allemaal terug zien in het zwembad van maandag 26 juni tot en met donderdag 29 juni 2017.

Op vrijdag 30 juni hebben wij een grootste afsluiting met disco zwemmen, waterpolo clinics en kan je een persoonlijke record halen bij het wedstrijdzwemmen.

De snelste van de avond kan een mooie prijs afhalen bij de receptie.

De Zwem4daagse is een groot evenement. Daarom zoeken wij enthousiaste vrijwilligers. Vindt u dochter, zoon, broer, zus, ouders, opa, oma of uzelf het leuk om mee te helpen tijdens de Zwem4daagse. Dat kan!! U kunt zich hier opgeven als vrijwilliger.

Hieronder vindt u een lijst met een aantal taken waar wij vrijwilligers voor zoeken.

U kunt zelf aangeven welke taak u zou willen uitoefenen en op welke dag(en) u beschikbaar bent.

Voor een aantal taken is een specifiek certificaat nodig. Kunt u op het formulier aangeven welke genoemde certificaat u bezit?

Vink u keuze(s) aan en stuur het terug aan

We hopen jullie allemaal terug te zien bij de Zwem4daagse op maandag 26 juni 2017.

Sportieve groet namens het organisatiecomité Zwem4daagse Culemborg.

Vrijwilliger tijdens de Zwem4daagse

Ja, ik wil graag vrijwilliger zijn tijdens de Zwem4daagse.
Geef door middel van een kruisje(s) aan op welke dag(en) u beschikbaar bent en voor welke taak

Taak

Maandag 26 juni
18.30 – 20.00

Dinsdag 27 juni

18.30 – 20.00

Woensdag 28 juni
17.00 – 18.30

Donderdag 29 juni

18.30 – 20.00

Vrijdag

30 juni

18.30 – 20.00

Banen tellen

 

 

 

 

NVT

Toezicht houden

 

 

 

 

 

Fotograaf

 

 

 

 

 

Aan- en afmeld balie in de hal

 

 

 

 

NVT

Muziek

 

 

 

 

NVT

Speaker

 

 

 

 

NVT

Op- en afbouwen in het zwembad

 

 

 

 

 

Horeca

 

 

 

 

 

Geen voorkeur, wel beschikbaar

 

 

 

 

 

Ik beschik over de volgende certificaten

Geef door middel van een kruisje(s) aan welke certificaten en diploma’s en verklaring u bezit

Certificaat / Diploma:

In bezit:

IVA (nodig voor horeca)

Zwemmend redden (nodig voor toezicht houden)

Verklaring omtrent goed gedrag

(VOG, in principe voor iedere taak verplicht)

EHBO-diploma

BHV

Stuur dit ingevulde formulier aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Vaardigheids- en overlevingstraining voor de jeugd

Eerstvolgende training is 1 juli 2017, de jeugd dient dan wederom een uitgebreid kledingpakket bij zich te hebben, naast zwemkleding is dat: ondergoed, lange broek of lange rok en shirt met lange mouwen.
Géén schoenen en sokken.

Zoals in de ALV van 8 april jl. is besproken, willen we (Harry Smits en ondergetekende) de jeugdtrainingen op de zaterdagochtend graag periodiek aanvullen met zwemvaardigheids- en overlevingstraining. Op 1 april en 13 mei hebben we er vast een eerste keer mee gëexperimenteerd om te kijken of de kinderen het leuk vinden. De reacties zijn positief en daarom willen we er graag mee doorgaan. Met deze trainingen willen we de zwemvaardigheid en de zelfredzaamheid in het water onder allerlei omstandigheden vergroten, waarbij de nadruk ligt op het gekleed zwemmen.

Het behalen van diploma’s/certificaten is voorlopig geen doelstelling. Als daar vraag naar is kunnen we het t.z.t. bespreken.

Wat betekent dat in de praktijk?

  • 1x per 5 of 6 weken doen we tijdens de zaterdagochtend-jeugdtraining een zwemvaardigheids-sessie.
  • Voor de training gebruiken we in principe baan 1, 2 en 3. We kunnen daarvan afwijken als er bijvoorbeeld veel nieuwe zwemmertjes zijn die deze training nog niet goed kunnen meedoen. Dan bieden we of een reguliere of een aangepaste zwemvaardigheidstraining aan.
  • In ieder geval zijn Harry en ik daarbij aanwezig. Omdat de zwemvaardigheidstrainingen wat uitdagender zijn en de kinderen zich daarbij kriskras door het water bewegen, en ook veel onder water zwemmen, vinden we het wenselijk dat er een 3e trainer/toezichthouder aanwezig is die eventueel kan ingrijpen. We doen beslist geen gevaarlijke dingen maar we willen geen onnodige risico’s nemen. De toezichthouder kan ook een ouder zijn natuurlijk, zolang het maar iemand is die zo nodig direct te water kan gaan om in te grijpen.

Wanneer?

Dit seizoen geven we de zwemvaardigheidstraining voor de jeugd nog op 1 juli. Na deze datum gaan we evalueren en doen een voorstel voor continuatie naar het bestuur

Ook voor de volwassenen?

Er blijkt bij de volwassenen ook belangstelling te zijn voor dit soort training. We willen het daarom als experiment de eerste keer aanbieden op 24 juni (Yvonne en Harry), tijdens de reguliere techniektraining voor volwassenen. Als er belangstelling is kunnen we dat in het seizoen 2017-2018 nog een aantal keren inplannen. Daar komen we dan nog op terug.

Moeten de trainers bijscholing volgen?

Voor het geven van deze trainingen is voorlopig geen extra opleiding nodig. Harry heeft jarenlange ervaring met het geven van deze trainingen en heeft nog veel oefeningen beschikbaar. Als we ooit besluiten om diploma’s of certificaten na te streven moeten we e.e.a. opnieuw bekijken.

Communicatie en vragen?

Voor vragen en suggesties kun je terecht bij Harry Smits en Yvonne Gasau.

3 juni 2017

Nieuwe T-shirts voor de trainers

Satter sponsoring webDe trainers van ZC'90 werden afgelopen week door een sponsor verrast door het aanbieden van nieuwe T-shirts voor de trainers .
Op de rug van de trainers prijkt nu een mooie orchidee, de reclame uiting van Satter Orchids.

Satter Orchids is al ruim 30 jaar een gespecialiseerd glastuinbedrijf voor de kweek van allerlei soorten en variëteiten potorchideeën. Het is gevestigd in Brakel gelegen in de Bommelerwaard http://www.satterorchids.nl/nl/ .

Trainers nodg ...
Beste zwemmers en ouders van zwemmende kinderen,

Onze jeugdleden hebben je nodig!
Zoals jullie hebben gehoord gaat Guido stoppen met training geven bij ons, omdat hij het niet meer kan combineren met zijn studie. Jammer voor zijn jeugdgroepen en jammer voor ons natuurlijk. En de vraag is hoe we nu toch onze zwemjeugd kunnen blijven trainen. Hopelijk ben jij een van de ouders en/of oudere zwemmers die best wel eens een training zouden willen geven, maar die tot nu toe zijn tegengehouden door de gedachte dat het dan elke week zou moeten (nee), of dat je er een lange opleiding voor moet volgen (ook niet).

Wat vragen we aan jou?
We zijn op zoek naar enthousiaste mensen met zwemervaring en/of ouders van zwemmende kinderen die bereid zijn 1x per maand, volgens een zelf te kiezen rooster, 1 of 2 uur training te geven aan jeugdleden. Het gaat om de donderdagavond (van 19.30 tot 20.30) en om de zaterdagochtend (van 8.30 tot 9.30u)

Lees meer: Trainers nodig

Januari 2018
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4