Zwem4daagse

De Zwem4daagse is al behoorlijk wat jaren een begrip in Culemborg. Het sprookje begon in Zwembad de Meer, waar een aantal leden van ZV de Meer het initiatief nam om, gelijk aan de avond4daagse, 4 avonden achter elkaar een afstand te voltooien. Zwemmend in dit geval.

In 2018 is het de tweede keer dat de Zwem4Daagse in zwembad De Waterlinie is georganiseerd. Waar vorig jaar een voorzichtige start is gemaakt met de samenwerking tussen vereniging onderling, is deze dit jaar verstevigd. De Zwem4Daagse wordt gezamenlijk georganiseerd door Zwembad de Waterlinie, zwemvereniging ZV de Meer en zwemvereniging ZC’90.

Dit jaar is het spektakel gehouden van 19 tot en met 23 maart, maar er was nog een ontwikkeling: voor het eerst was het mogelijk om de baantjes ook ’s middags te zwemmen!

Maar dan… waar we als organisatie gewoon waren de 4daagse in de zomermaanden te houden, startte de cyclus nu eerder op. En dat was niet alleen voor de organisatie wennen.. Op zondagavond, een dag voor de start, stond te teller op 56 deelnemers. Dit was de helft van het aantal deelnemers in 2017. Slik…

Dat, met de vertraging die in de aanvraagprocedure rondom de subsidie bij het Buurtpanel was geslopen (en wat niet te wijten was aan het Buurtpanel), was het in het weekend voorafgaand aan de Zwem4Daagse nog nagelbijten. Oh ja, tel daar ook maar het tekort aan vrijwilligers bij op, plus de stands die nog onbemand waren en deze Zwem4Daagse zou wel eens in het water kunnen vallen.

Maar in deze stad sta je nooit alleen. Ook niet als bestuur van de Zwem4Daagse. Met behulp van Jessie Spijker werden er nog wat medewerkers van het Zwembad opgetrommeld voor die week. Het Buurtpanel heeft de subsidieaanvraag versneld in behandeling genomen (en goedgekeurd!) en op de avond zelf meldden zich niet alleen de 56 deelnemers, maar ook nog eens 53 meer, ondersteund door vrijwilligers die nog een gaatje in hun agenda hadden. Mission accomplished!

Nu alleen nog zwemmen J

Maar voor de waterratten die Culemborgers eigenlijk zijn, is zwemmen natuurlijk niet de grootste opgave! Met een enorm enthousiasme was het zwembad elke avond gevuld met zwemmers die 250, 500, 750, 1000, 1500 of 2000 meter zwommen. En 2000 meter.. voor de snelle rekenaar: dat is 80 baantjes… en dat vier keer!

De baantjes werden zorgvuldig bijgehouden door de enthousiaste vrijwilligers die niet alleen kunnen tellen, maar ook de deelnemers motiveerden om nog even door te bijten, waar dat nodig was. En met Fabian (onze wereldberoemde badmeester en zwemleraar) en Hannie (voorzitter van de Waterlinie) waren er twee zeer gedreven en ervaren speakers die elkaar om de avond afwisselden. Als dát geen motivatie geeft…

… Heb je altijd nog het lekkers dat de familie Van der Horst heeft weten te regelen bij de sponsoren: COOP Culemborg, Plus Giel Smits, Kwalitaria Parijsch en Albert Heijn. Dank aan de sponsoren en nu we toch even in de bedankhoek zitten: DS Events heeft de (toch nog gevulde) kramen gesponsord en de Zwem4Daagse was niet mogelijk geweest zonder de bijdrage van het Buurtpanel en de inspanningen van de zwemverenigingen ZV de Meer en ZC’90 en natuurlijk zwembad De Waterlinie.

Maar wat de Zwem4Daagse écht tot een succes maakt, zijn de vrijwilligers die er toch maar avonden hebben gestaan en de deelnemers die een bijzondere prestatie hebben geleverd! Dank aan allen!

Maar zo komt aan alle moois een eind. In dit geval met nog iets veel mooiers: een medaille voor de deelnemers en, op vrijdagavond, als afsluiter een zwemdisco! Ook de zwemdisco werd mogelijk gemaakt door DS Events.

Als organisatie kijken wij terug op een enorm geslaagd evenement en volgend jaar doen we dit zeker nog een keer, dus hang je zwembroek of badpak alvast maar te drogen!

Dank en tot volgend jaar!

De organisatie van de Zwem4Daagse Culemborg

Februari 2020
M D W D V Z Z
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1