Kampeerweekend juni 2017
We mogen weer!

Voor het vijfde jaar op rij biedt DUC je een weekend aan dat je volgend jaar weer wilt beleven…
Het kampeerweekend afgelopen jaar is zo goed bevallen dat we ook deze keer voor Vierhouten hebben gekozen en wederom voor de Onderhill. We gaan dit jaar iets eerder, van 2 tot en met 4 juni.
Binnen enkele weken krijg je een folder waarin staat wat je mee moet nemen en wat we gaan doen. Met het bedenken van Bonte Avond-stukjes mag je nu alvast beginnen. En met opgeven natuurlijk!
Heb je zin om:
•    Een weekend alleen maar leuke dingen te doen…
•    ’s Avonds rond een kampvuur te zitten…
•    Aan het eind van het weekend bekaf te zijn…

……HEB JE ZIN IN EEN UITJE VAN DRIE DAGEN????
Doe mee met het…… KAMPEERWEEKEND!!!

Wij hopen jullie wederom een onvergetelijk weekend te mogen bezorgen.
Namens DUC, voor dit kamp aangevuld met Narda Robeer,
Jochem Treffers

NB. Heb jij of je ouders vragen? Bel 06 5108 0774 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer: DUC Kampeerweekend 2017

Kampeerweekend mei 2016
We mogen weer!
Voor het vierde jaar op rij biedt DUC je een weekend aan dat je volgend jaar weer wilt beleven…
Het kampeerweekend afgelopen jaar is zo goed bevallen dat we ook deze keer voor Vierhouten hebben gekozen en wederom voor de Onderhill. We gaan dit jaar iets eerder, van 27 tot en met 29 mei.
Eind april krijg je een folder waarin staat wat je mee moet nemen en wat we gaan doen. Met het bedenken van Bonte Avond-stukjes mag je nu alvast beginnen. En met opgeven natuurlijk!
Heb je zin om:
•    Een weekend alleen maar leuke dingen te doen…
•    ’s Avonds rond een kampvuur te zitten…
•    Aan het eind van het weekend bekaf te zijn…

……HEB JE ZIN IN EEN UITJE VAN DRIE DAGEN????
Doe mee met het…… KAMPEERWEEKEND!!!

Lees voor meer dit klik formulier.

Verslag Uitje 11 Januari 2014

Om 14.00 werden alle kinderen verwacht op de Akelei 59 te Culemborg.
Nadat iedereen aanwezig was, werd de groep in tweeën gesplitst.
De ene groep ging naar buiten, de andere bleef op de Akelei en ging hier oude, maar gezellige gezelschapsspellen spelen. Hier kun je denken aan Ganzenbord, Toren van Pisa, Kwartet, Mens-Erger-Je-Niet.

De groep die naar buiten ging moest een veldje zoeken waar gevoetbald kon worden. Na een stukje te hebben gelopen kwamen ze aan bij de Kaardebol waar een mooi veldje was om te voetballen. Nadat de groep nogmaals in tweeën was gesplitst, kon de strijd beginnen Wie van de twee groepen scoort als eerste 10 keer. Na het voetballen werd het tijd om een ander veldje te zoeken waar een andere sport uitgevoerd kon worden. Na lang zoeken kwamen we bij een veldje waar we een hindernisparcours moesten afleggen. Om het een beetje spannender te maken werden de tijden geklokt.

Lees meer: Verslag uitje DUC 11012014

Verslag kampeerweekend 2015

Op 12 juni 2015 vertrokken 12 –uitgelaten- kinderen met 4 –voor zover mogelijk nog meer uitgelaten- DUC’ers richting Vierhouten voor het jaarlijkse kampeerweekend, in de volksmond aangeduid als ‘Kamp’.

Het kamp werd voor de derde maal op rij georganiseerd door DUC en in alle bescheidenheid durf ik te stellen dat dit hét Uitje van het jaar is.

Na tweemaal ’t Wilgje te hebben bezocht, werd ons door de oudere garde van de deelnemers vriendelijk doch dringend verzocht te zoeken naar een andere locatie. De oudere oudgedienden zullen niet vreemd hebben opgekeken toen de naam Paasheuvel als leuke én betaalbare optie boven kwam drijven.

Vrijdag

Daar zaten we dan. Elisa was uit medelijden bij mij in de auto gestapt, anders zat ik zo zielig alleen. Na de rit zal ze hebben geconcludeerd dat naastenliefde alleen is weggelegd als je ook oordopjes mee hebt, want onze muzieksmaken verschillen enigszins ;-).

Gelukkig voor Elisa was de dagelijkse file tussen Amersfoort en Zwolle minder groot dan normaal en waren we binnen anderhalf uur op bestemming aangekomen. Gezien het enthousiasme waarmee het vennetje werd bestormd, leek het erop dat niet alleen ik mijn airco bij moet vullen.

Nadat de meesten een verfrissende duik hadden genomen en de slaapzalen hadden gemonsterd alsmede de ouders uit hadden gezwaaid die zo aardig waren geweest om het grut in de bossen te deponeren, kon het feest beginnen.

Om een verhaal van 25 pagina’s te vermijden (jullie willen het vast lezen, maar ik niet schrijven), zal ik de zaken wat puntsgewijzer beschrijven. Eten, voetballen, voetballen, voetballen, voetballen (de dames dan, de heren hebben zich, uitgezonderd Job, wat meer beperkt tot de zandbak en het water), een heel kort rondje verkenning lopen om daarna weer te voetballen, voetballen en nog meer te voetballen. Hierbij blijft opvallen dat hoe kleiner het grut, hoe balvaardiger het is.

Lees meer: Verslag kamp Vierhouten 2015