Verslag Uitje 11 Januari 2014

Om 14.00 werden alle kinderen verwacht op de Akelei 59 te Culemborg.
Nadat iedereen aanwezig was, werd de groep in tweeën gesplitst.
De ene groep ging naar buiten, de andere bleef op de Akelei en ging hier oude, maar gezellige gezelschapsspellen spelen. Hier kun je denken aan Ganzenbord, Toren van Pisa, Kwartet, Mens-Erger-Je-Niet.

De groep die naar buiten ging moest een veldje zoeken waar gevoetbald kon worden. Na een stukje te hebben gelopen kwamen ze aan bij de Kaardebol waar een mooi veldje was om te voetballen. Nadat de groep nogmaals in tweeën was gesplitst, kon de strijd beginnen Wie van de twee groepen scoort als eerste 10 keer. Na het voetballen werd het tijd om een ander veldje te zoeken waar een andere sport uitgevoerd kon worden. Na lang zoeken kwamen we bij een veldje waar we een hindernisparcours moesten afleggen. Om het een beetje spannender te maken werden de tijden geklokt.

Hierna gingen we terug naar de Akelei waar de andere groep al stond te wachten om mee naar buiten te gaan. Met de tweede groep werd ook een potje gevoetbald en na het voetballen werd een partijtje basketbal gespeeld. Ook hier waren de kinderen niet te houden. Na het basketbal was ook aan hen om een zo snel mogelijke tijd neer te zetten op de hindernisbaan.

Nadat iedereen geweest was, werd rechtsomkeert gemaakt richting de Akelei, om daar vervolgens een hamburger te kunnen eten, uiteraard met frieten. Als verrassing werd afgesloten met een zelfgedraaide suikerspin. Bij deze dank aan Cees en Mariëlle voor het uitlenen van de machine en het begeleiden van de kinderen!

Helaas komt aan elke dag een eind en zo ook aan deze. Om 19.00 werden de kinderen weer opgehaald door hun ouders.

Het was weer een gezellige en sportieve dag. DUC bedankt iedereen die mee was, en ik zeg tot de volgende keer! Reserveer zaterdag 12 april in je agenda!

Namens DUC

Jarko Dales