Beste zwemmers,

Er wordt weer volop gezwommen in het bad. Toch is het in onze trainingsuren rustiger dan voor de coronatijd. Misschien heb je moeite het zwemritme weer op te pakken. Mocht dat voor jou gelden, nodigen we je van harte uit om het weer eens te proberen. Het water is helder, de douches werken weer als vanouds. Meestal warm, soms koud. Er is ruimte genoeg, dus wees welkom!

Prestatiezwemmen
Tot nu toe hebben we ieder jaar Prestatiezwemmen georganiseerd. 15 minuten achter elkaar doorzwemmen. Tellers aan de kant houden bij hoeveel banen je zwemt. Het mag weer, dus we gaan weer! Op 6 november is het zover. En mocht nou je conditie zijn afgenomen door corona en minder trainen de afgelopen tijd, dan geldt de volgende formule: 
(het aantal banen dat je 2 jaar geleden zwom) - (5 banen vanwege corona) = het aantal banen dat je nu zwemt. En kom je boven dit getal uit, dan is dat pure winst!

Daarna staat er koffie klaar, met koeken. Met dank aan Kaffee meister Raphael!

Zwemmen op maandagavond  
Op maandagavond zwemmen we van 21.00 uur tot 22.00 uur. Arie is er dan niet, wel zijn er schema's beschikbaar. Herbert sluit het zwembad daarna af, dus zorg dat je voor hem buiten bent ;-) . Helaas is het niet mogelijk dit trainingsuur te vervroegen omdat er gebruikers voor ons zitten, die jammer genoeg niet graag ruilen met ons uur.

Let op je medezwemmers
Op de maandagavond staat er dus niemand aan de kant om een oogje in het zeil te houden, dat geldt ook voor de maandagochtend. De bodem staat dan op 1.40 meter, dus iedereen kan staan - en toezicht is dan niet nodig. Desondanks willen we je vragen je medezwemmers in het oog te houden. Is het erg rustig, zwem dan in naast elkaar gelegen banen, zodat je het ziet als er iets mis is met je medezwemmer. De workshop Reddend Zwemmen heeft al enige handigheid gegeven voor noodsituaties. De kans dat er iets gebeurt is natuurlijk klein, maar alertheid is altijd goed, ook wanneer er wel iemand op de kant staat. 

En verder
Zwem lekker, en tot snel in het bad!

Hartelijke groeten,

Arie, Christian, Danique, Erik, Jacobijn
bestuur ZC'90

Agenda

ma 02 okt 2023 >> 20:30 - 21:30 uur
Nieuwe trainingstijd maandagavond
za 14 okt 2023 >> 07:30 - 09:30 uur
Zwemmersontbijt
zo 14 juli 2024 >> 12:00 - 17:15 uur
De Lektocht (26e editie)

Zwembad

De Waterlinie

Facebook

facebook icoon

Instagram

new instagram logo png transparent Copy