Op zaterdag 11 september hebben 4 ZC'90-ers (Evelien, Geerhard, Peter en Harry) samen met Linda en Antoinette (resp. partner van Peter en oud ZC'90 lid) deelgenomen aan een 4 km zwemtocht van Renesse naar de Brouwersdam.
 
De auto's geparkeerd bij de finish aan de Brouwersdam en vervolgens met matige bepakking over het strand gelopen naar het startpunt bij de reddingsbrigade van Renesse.
Na het omkleden en in de wetsuits gehesen te zijn de kleding afgegeven voor het bagagetransport.
Na een veiligheidsbriefing vond de start plaats om 18.30 uur. Vanwege de vroeg invallende schemering moesten we voor 20.30 binnen zijn. Uiteindelijk hebben we dat allemaal makkelijk of iets moeizamer gered. Volgens de organisatie zouden we een klein beetje stroming mee hebben, maar daar bleek bij aankomst weinig van over te zijn.
De watercondities waren goed, tussen de 19° en 20° met lichte golfslag.
De laatste 500 meter wel wat vervelende golven, die de oriëntatie bemoeilijkten, maar vlak voor het strand (je zwemt er dan nl. recht naar toe) kwam dan toch de gele boei van de finish in zicht.
Gelukkig hebben we onderweg niet al te veel aanvaringen met kwallen gehad.
Ontspannen en verheugd terugkijkend op deze, voor de 1e maal, georganiseerde en geslaagde tocht, nog even de magen gevuld voor de thuisreis kon beginnen. Ik meen dat iedereen nog net voor zondag thuis was. 
 
Harry. 
 
 11 september 2021 Renesse naar Brouwersdam 01 kopie

Agenda

zo 14 juli 2024 >> 12:00 - 17:15 uur
De Lektocht (26e editie)

Zwembad

De Waterlinie

Facebook

facebook icoon

Instagram

new instagram logo png transparent Copy